get MLS from TREO 700p - I cannot get it from SERIAL CABLE

Discussion of the 700p.

Moderator:kocoman

Post Reply
juanchopedorro
Newbie
Posts:4
Joined:Wed Dec 06, 2006 10:41 am
Location:Mexico, Mexico
get MLS from TREO 700p - I cannot get it from SERIAL CABLE

Post by juanchopedorro » Wed Dec 06, 2006 11:02 am

(Please excuse my bad English)

I had been tried to get the MSL code from BitPim and a Serial Cable for my gift "Treo 700p", but when I try to connect through ##2434# to BitPim nothing happens!. I have been trying to get that number from 2 months ago. Really Shadowmite is the best site to find something like that, but I cannot use BitPim for Treo 700p, but I test my cable with a Treo 650 and it works perfectly. I am living on Mexico City, and in order to get that cable was necessary to were in USA and I cannot go anymore. Please tell me if is possible. Help!, Thank you

Juan

juanchopedorro
Newbie
Posts:4
Joined:Wed Dec 06, 2006 10:41 am
Location:Mexico, Mexico

I cannot get it from SERIAL CABLE-2

Post by juanchopedorro » Thu Dec 07, 2006 10:27 am

Sorry the number is ##3424 but nothing happens. and in ##DATA appears locked. The problem is than BitPim cannot Read FileSystem appears many errors in the Log sections... But I tested the cable with a TREO 700W and it works very well but still doesn't working with my treo 700p... Please sombody can help me?

kocoman
Techie
Posts:91
Joined:Sat Oct 21, 2006 7:15 am

Post by kocoman » Tue Jan 09, 2007 5:58 am

Try put it in Bootloader mode and see if you get output in hyperterminal
if so then its the palm software that block it
What 700p carrier are you using?

juanchopedorro
Newbie
Posts:4
Joined:Wed Dec 06, 2006 10:41 am
Location:Mexico, Mexico

Months without my Treo 700p

Post by juanchopedorro » Mon Jan 22, 2007 2:48 pm

I am using Sprint, but I have not activate it yet, somebody knows if is necessary to activate it before try to unlock it? Because is imposible for me do itnow because I am not in USA. And is not possible to go there.

sketch42
Newbie
Posts:3
Joined:Tue Jan 23, 2007 8:40 pm

Post by sketch42 » Tue Jan 23, 2007 8:48 pm

im a a sprint dealer and if you need your msl i can give it to you... PM me your ESN

juanchopedorro
Newbie
Posts:4
Joined:Wed Dec 06, 2006 10:41 am
Location:Mexico, Mexico

Post by juanchopedorro » Thu Jan 25, 2007 9:17 am

I think than is not possible to get the MSL from sprint, because the phone is not activate yet. I mean, the phone was removed from the box, and that is all the history, I have never call Sprint to set up my number... Also, I already called sprint, and they told me than I need to pay a bla bla bla, and I need to be in USA, and is not possible to get my MSL because I am not going to use Sprint Services.

sketch42
Newbie
Posts:3
Joined:Tue Jan 23, 2007 8:40 pm

Post by sketch42 » Thu Jan 25, 2007 7:38 pm

i have done it before... i manage a Service and Repair center and came upon the msl of an unactive phone by accident ... and now i can access the msl of any sprint phone active or not (no account number no phone number no nothing all i need is the hex esn).. and as long as it has not been reported lost or stolen.

ernestocarranco
Newbie
Posts:1
Joined:Thu Feb 28, 2008 2:32 pm

Re:

Post by ernestocarranco » Thu Feb 28, 2008 2:47 pm

sketch42 wrote:im a a sprint dealer and if you need your msl i can give it to you... PM me your ESN

Hi, can you give me the MSL code for a Sprint Treo 700p? The ESN DEC: 05403283058 and the ESN HEX: 36321872 Serial: PYPC07K6H281

Langelot
Newbie
Posts:1
Joined:Wed Apr 02, 2008 9:01 pm

Re: get MLS from TREO 700p - I cannot get it from SERIAL CABLE

Post by Langelot » Wed Apr 02, 2008 9:13 pm

If anyone out there has a way to find or even change an MLS number (I have a Sprint wireless card) - I would be most thankful. It looks like sketch42 was/is a Sprint dealer and might be able to, but I could not find his contact info and this thread is pretty old already. Also, I have the ESN number, MSID, etc. for this card - any help would be greatly appreciated. My e-mail is langelot7@yahoo.com.

kocoman
Techie
Posts:91
Joined:Sat Oct 21, 2006 7:15 am

Re: get MLS from TREO 700p - I cannot get it from SERIAL CABLE

Post by kocoman » Fri Apr 04, 2008 2:23 pm

Me too, but I am looking for a Telus/Bell rep.. but came up with nothing..

thats why I go to this forum/IRC/other forums to LEARN about changing ESN/MSL getting myself instead..

Please help each other instead of hopelessly asking for reps to help you.. this is not a spoon feeding seniors/nursing home!!!! (sorry had to say it that way)

This is not a forum for one night stands/pickups with phones..! (I hope you understand what I mean correctly)

please spend some time instead of being too lazy..
6b 6f 63 6f 6d 61 6e 20 6f 66 20 63 64 6d 61 2d 64 65 76 2d 74 65 61 6d

Post Reply